DISKUSE
Zprávy v LotusScriptu 
11.09.2019 20:33

export vložených příloh z dokumentové knihovny 
05.08.2019 12:50

Kalkulačka  (1)
30.07.2019 13:19

Problém s polem From v mailech posílaných přes SMT... 
01.07.2019 16:30

ECL 
03.04.2019 16:10

Agent přestal fungovat (1)
18.03.2019 08:28

Načíst krátký text z webu 
17.03.2019 23:32

Indexy mimo DB (1)
19.02.2019 15:46


ŠKOLENÍ


REKLAMA


KOMENTÁŘE
Diskusní skupina: Open Source


KutilPřístup do LN z VB přes API ci ODBC
08.08.2005
09:56:22

ID: 1283.0

Ahoj, potřebuji načítat svojí aplikací ve VB data z databází LN. Existuje na to nějaká DLL nebo přístup přes ODBC?
Michal Ano
08.08.2005
11:56:38

ID: 1283.1


Je mozne oboji:
- existuje driver, ktery zajisti, ze se notes DB tvari jako relacni zdroj.
- C API je obrovske a mocne. Vse a jeste neco navic, co je v LS, najdete tam. Nebo lze pouzit i OLE, pokud nechcete jit az na tak nizkou uroven.
bubux eeeee.....
flakac

08.08.2005
14:31:02

ID: 1283.2


ln nabizi stejne jako office com rozhrani a tedy muzete prgat neco v tomto smyslu:
Dim session As NotesSession
Set session = CreateObject("Lotus.NotesSession")
v referencich si vsak musite vybrat tento soubor: DOMOBJ.TLB
kutil Přes ODBC to nejde a přes LN A Classes to nejde
08.08.2005
15:36:32

ID: 1283.3


Tak jsem to zkusil přes ODBC a běhá to dobře ale z vícehodnotových polí to zobrazí jen první. Tak jsem zkusil LNAC a tam otevřu DB ale neotevřu view.

Set session = CreateObject("Notes.NotesSession")
Set Db = session.GETDATABASE("", "kutil.nsf")
Set Tb = Db.GETVIEW("Faktury\Vydane")

A tady mám Tb prázdný objekt. Co s tím? Díky. Je to lokální databáze.
cifra Programování
08.08.2005
16:24:35

ID: 1283.4


Nevím jak ve VB ale v programovacích jazycích obecně platí, že zpětné lomítko (\) je speciální znak pro zadávání jiných speciálních znaků (např v C \n, \r, \0x20, \", apod.) a pokud chci požít lomítko jako lomítko, tak je potřeba ho zopakovat dvakrát (\\) anebo dej pohledu alias a odkazuj se přes alias.
Kutil Přes ODBC to nejde a přes LN A Classes to nejde
08.08.2005
16:54:58

ID: 1283.5


Zkusil jsem to i s pohledem VSE (bez lomítek) a situace je stejná. Jako by pohled neexistoval. Jak V LN načtu seznam pohledů? Chci zjistit, zda si je LN vnitřně neoznačují jinak.
VZ Otevření DB, ACL?
09.08.2005
08:25:49

ID: 1283.6


Něco jako:

If Not Db.IsOpen Then Call Db.Open()

Pod jakým uživatelem tam vlastně ten script přistupuje? Jak v takovém případě probíhá autentifikace? Má ten uživatel v ACL aspoň právo Reader?
Kutil Vícehodnotové pole
10.08.2005
14:46:21

ID: 1283.7


Tak už jsem otevření zvládnul na jiné databázi. U té původní je asi problém s právy nebo s názvem pohledu. Teď mám jiný problém. Z LN tahám vícehodnotové pole jako array ale nevím jak velké je array, kolik je hodnot v poli? Jak to zjistím aniž bych vyvolal chybu?
cifra Konzultuj svůj manuál k VB
10.08.2005
16:36:28

ID: 1283.8


buď tam bude něco jako Ubound, nebo czklus typu forall jak je v LotusScriptu ..
bubux eeeee.....
flakac

11.08.2005
11:06:26

ID: 1283.9


No budto je tam ta funkce ubound anebo si musite nacist to pole do variantu a pouzit standardni funkce visu bisu... :)

Přidejte názor
Autor:
Profese:
E-mail: i
URL:
Phone:
Předmět:
Obsah příspěvku (i):

Kolikátý je den v měsíci ? (číslovkou bez tečky)